Podeli vest

Ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno je suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BELIVUK
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, na sudjenju pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okrivljeni – saradnik Srđan Lalić da je Radoje Zvicer angažovao grupu iz Crne Gore za svrgavanje vladajuće strukture u Srbiji.

Advokat Nenad Aleksić je u nastavku ispitivanja Srđana Lalića pitao ko su pojedinci koje je obezbedio Radoje Zvicer za svrgavanje vladajuće strukture u Srbiji, a Lalić je rekao: “Ljudi iz Crne Gore, iz policije koje smo videli na slikama sa Miljkovićem i Belivukom”.

Lalić je, na pitanje advokata povodom njegove ranije tvrdnje da je vodja kavacckog klana Zvicer obezbedio pet miliona evra za planiranje ubistva predsednika Aleksandra Vučića, rekao da je ta grupa delovala putem društvenih mreža.

Takodje, kazao je da je ta grupa kačila političke parole koje nemaju nikakve veze sa navijaccima i klubom Patizan, kao i da je napravljen instagram profil za tu namenu “saut sajd 1970” sa preplavljenim slikama Aleksandra Vučića i Irene Vujović i njene imovinske karte.

Na pitanje ko je organizovao atentat predsednika Aleksandra Vučića, Lalić je kazao da misli da je snajper za tu namenu bio pokupljen u Loznici, kao i da su se podaci u vezi sa tim krili kako ne bi nešto procurelo jer je to, kako je rekao, bila ozbiljnija stvar.

Takodje, na pitanje u vezi sa planiranim diverzijama iz ranijih iskaza i planovima za postavljanje bombi u trzzni centar Ussche, ko je trebalo da ih izvrši, odakle novac, šta su diverzije sve podrazumevale i da li su bili odredjeni izvršioci, Lalić je rekao da je Marko Miljkovich pričao da će postaviti bombe, kao i da ne zna da li je to u nekom delu bilo realizovano.

Lalić je, na pitanje ko je ubio advokata Mišu Ognjanovića, rekao da jedino ima saznanja iz uličnih priča, na osnovu kojih ga ubili Strahinja Stojanović i brat Velibora Dunjića.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Ukinut pritvor Mijatu Simeunoviću, članu grupe Veljka Belivuka

Specijalni sud za organizovani kriminal ukinuo je danas Mijatu Simeunoviću, članu organizovane kriminalne grupe Marka Miljkovića i Veljaka Belivuka, meru pritvora i zamenio je blažom merom puštanja na slobodu uz zabranu napuštanja grada Beograda.

Odlukom Specijalnog suda, takođe je Simeunoviću naloženo da se nadležnoj policijskoj stanici javi svakog 1. i 15. u mesecu.

Advokati članova organizovane kriminalne grupe Marka Miljkovića i Veljka Belivuka koji su optuženi za sedam ubistava i niz drugih teških krivičnih dela, danas su zatražili ukidanje pritvora, odnosno, zamenu pritvora blažom merom.

Blažu meru tražili su advokati Nemanje Lakićevića, Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Dunjića i Alekse Stošića, ali je sudsko veće to odbilo.

Zamenik tužioca Saša Ivanić se usprotivio zahtevu advokata, kazavši da je stav Tužilaštva za organizovani kriminal da oni treba da ostanu i dalje u pritvoru u cilju neometanog vodjenja postupka.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ