Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu završen je deo suđenja organizovanoj kriminlanog grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

U Specijalnom sudu u Beogradu završen je današnji deo suđenja organizovanoj kriminlanog grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno nošenje i držanje oružja, otmicu i silovanje.

Na današnjem suđenju nastavljeno je ispitivanje svedoka okrivjenog Srđana Lalića.

Odgovarajući na pitanja o putovanju u Atinu, gde su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, Lalić je ispričao da je u njegovim kolima bila oprema za praćenje, ali da im to nije stvaralo probleme sa grčkom policijom jer je u toj zemlji takva oprema legalna.

Lalić je, odgovarajući na pitanja optuženog Miloša Budimira, pričao i o lažiranoj likvidacijili Milinka Brašnjovića, ubistvu Ljubomira Lainovića, automobilima koje su pripadnici grupe vozili i stvarima o kojima je već ispričao.

Budimir je više puta pomenuo Lalićevu majku, devojku i prijatelje, pokušavajući da ga iznervira, dok je Lalić odgovarao pominjući Budimirovu ženu i oca.

Tokom današnjeg suđenja Budimir je Lalića uglavnom ispitivao o automobilima koje je koristila grupa i muškarci koje su oni pratili, pa je zalazio u detalje i pitao koje su tablice, boja automobila i model. Pričajući o ubisvu Nikole Mitića, Lalić je pitao Budimira “ko je ubio Mitića, ti ili ja”, na šta je Budimir rekao “ti, ti si to potpisao, nisam ja”.

“Sad si priznao da je Mitić mrtav”, rekao je potom Lalić Budimiru. Budimir je Lalića ispitivao o dovođenju Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, pa je Lalić tačno opisao kako je Vukićević pucao na Budimira i da je metak završio u zidu.

Budimir je, pričajući o blizini sa koje je Vukićević na njega pucao, pitao Lalića kako je moguće da ga nije ubio ako je tako blizu bio.

“Nažalost, nije te ubio”, odgovorio mu je Lalić. Lalić je pričao o Zdravku Radojeviću i njegovom odnosu sa Milošem Budimirom, čiji je on bio kum. Suđenje se nastavlja sutra, za kada je predviđeno da Marko Budimir postavlja pitanja.

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: