Podeli vest

Nacionalna turistička organizacij Crne Gore objavila je podatke o cenama smeštaja, plažnog mobilijara, ali ručka i kafe u crnogorskim kafićima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

crna gora
Foto: Bilten

Cene smeštaja u Crnoj Gori u jeku turističke sezone variraju, kako navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, od osam evra u privatnom smeštaju do 50 evra po osobi dnevno, koliko je potrebno izdvojiti za noćenje s doručkom u nekom od kotorskih hotela.

Cene hotelskog smeštaja za noćenje s doručkom, u zavisnosti od kategorije, u glavnoj letnjoj turističkoj sezoni kreću se već od 20 evra u Baru i Ulcinju, 22 u Herceg Novom, 30 u Tivtu i Budvi, do 50 u Kotoru, navode iz NTOCG za Tanjug.

Takođe, napominju da je pored velke ponude hotelskog smeštaja, turistima na raspolaganju i kvalitetan privatni smeštaj kategorizovan u skladu sa propisanim standardima, gde se cene u zavisnosti od destinacije i kategorije objekta kreću od osam evra u Herceg Novom, 10 u Baru, Ulcinju, Tivtu i Budvi, do 20 evra u Kotoru.

Dodaju da su cene plažnog mobilijara pristupačne i da se komplet od dve ležaljke i suncobran mogu naći po ceni od osam evra u Baru, 10 u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Ulcinju i 15 evra u Tivtu.

Kada je reč o cenama gradskog prevoza i taksija, minimalna cena vožnje iznosi 50 centi u Baru i Budvi, dok u ostalim opštinama na primorju iznosi jedan evro.

Cene parkinga kreću se od 40 centi po satu u Ulcinju, do 80 centi u Kotoru. Za istu uslugu u Tivtu je potrebno izdvojiti 50 centi, u Baru i Budvi 60, a u Herceg Novom 70 centi.

Cene u restoranima su, takođe, pristupačne i za mnoge prihvatljive, pa tako četvoročlana porodica u Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Tivtu i Kotoru može da ruča za 16 evra.

Cene kafe kreću se od 90 centi u Ulcinju, do 1,20 evra u Herceg Novom.

Smeštajni kapaciteti u Crnoj Gori se iz godine u godinu unapređuju, a cene su pristupačne i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima, navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: