Podeli vest

Ova izolovana zemlja se žestoko bori protiv talasa kovida-19 i ceo maj mesec protekao je u vanrednom stanju, pod karantinom na celoj teritoriji države

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kovid
Foto: Shutterstock

Dnevni broj novoobolelih od groznice u Severnoj Koreji prvi put je pao na manje od 100.000, javili su danas državni mediji te zemlje, koja je pre nešto manje od tri nedelje prvi put priznala da se bori s epidemijom korona virusa.

Ova izolovana zemlja se žestoko bori protiv talasa kovida-19 i ceo maj mesec protekao je u vanrednom stanju, pod karantinom na celoj teritoriji države.

Pored toga, situacija u Severnoj Koreji podstiče zabrinutost zbog nedostatka vakcina, medicinskih zaliha i nestašice hrane, prenosi Rojters.

Još oko 88.520 ljudi pokazalo je juče simptome groznice, u poređenju sa skoro 400.000 pre oko 10 dana, saopštila je zvanična novinska agencija KCNA, pozivajući se na podatke državnog štaba za prevenciju epidemija.

U 25-milionskoj Severnoj Koreji ukupan broj pacijenata sa groznicom od aprila je porastao na 3,36 miliona.

U izveštajima državne agencije KCNA nema podataka o novim smrtnim slučajevima, a zaključno sa jučerašnjim danom ukupan broj umrlih iznosio je 69.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: