Podeli vest

Snažna oluja sa kišom i snežnim padavinama pogodila je Kaliforniju i otežala saobraćaj na području te američke savezne države.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sneg
Foto: Pixabay

Takozvana atmosferska oluja povukla je dug i širok oblak vlage sa Tihog okeana, a poplave i odroni stena izazvani olujom zatvorili su delove puteva širom severne Kalifornije, prenosi AP.

Agencija je prenela da su širom Kalifornije putevi blokirani zbog odrona zemlje, a Nova godina, prema prognozama, biće dočekana sa pljuskovima i potencijalnim poplavama u većem delu države i više metara snega u Sijera Nevadi.

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe u Sakramentu, za danas su prognozirane padavine u Kaliforniji, a na planinama Sijera Nevade predviđa se čak 1,5 metara snega.

Zvaničnici su upozorili da bi se reke i potoci mogli izliti i pozvali stanovnike da danas pripreme vreće sa peskom.

Klizišta su zatvorila puteve u oblasti zaliva San Franciska, između Fremonta i Sunola, kao i u okrugu Mendocino, gde su ekipe raščišćavale ruševine u petak uveče.

U okrugu Humbolt, koji je 20. decembra pogodio zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali, poplavljeni su putevi, a most, koji je privremeno zatvoren prošle sedmice zbog oštećenja od zemljotresa, mogao bi biti ponovo zatvoren ako nivo reke Jegulja, koju premošćuje, postane previsok, preneo je AP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: