Podeli vest

Na putevima oko Ivanjice ima do 5 cm snega, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Kako se navodi, kolovoz je vlažan i snega ima na putu I B-21, na deonici Divljaka – Ivanjica – Javor.

Na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji opština Novi Pazar, Vranje i Kruševac.

U istočnoj Srbiji ima učestalih sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Odrona ima i na sledećim putnim pravcima: I B-30 Mlanča – Studenica – Ušće, II A-210 Kopaonik – Rudnica i II B-472 Perovac – Gokčanica – Goč.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na putu I A-4, od petlje Trupale do granice sa Bugarskom.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: