Podeli vest

Prema podacima na sajtu Republičkog hidrometeorolškog zavoda (RHMZ), u 11 sati najtopliji grad u Srbiji bio je Leskovac, gde je izmeren 21 stepen Celzijusa, U Beogradu je u 11 sati izmeren 1 stepen Celzijusa i pada slab sneg.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SNEG BEOGRAD
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Na severu Srbije jutros pada sneg, a na jugu zemlje su izmerene prolećne temperature.

Prema podacima na sajtu Republičkog hidrometeorolškog zavoda (RHMZ), u 11 sati najtopliji grad u Srbiji bio je Leskovac, gde je izmeren 21 stepen Celzijusa, a slede Dimitrovgrad i Vranje sa 18 stepeni. Najhladnije je na Zlatiboru – minus 3 stepena.

U Beogradu je u 11 sati izmeren 1 stepen Celzijusa i pada slab sneg.

Sneg usporava saopbraćaj

Zbog snega je smanjena brzina kretanja na teritoriji Beograda, Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, saopštio je jutros AMSS. Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Državni putevi II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-197 Gornji Dubac – Luke – Ivanjica, II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Polјana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II B-409 Kumanica – Gleđica, II A-210 Kopaonik – Rudnica, II A-211 Kopaonik – Jaram i II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije” na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične Policije Srbije dobijenim u 5:15 sati na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Teretna vozila na Horgošu na izlazu čekau 180 minuta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: