Podeli vest

Srpska napredna stranka donela je odluku o kandidatu SNS za predsednika Narodne skupštine

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ALEKSANDAR VUČIĆ SEDNICA SNS
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Vladimir Orlić je kandidat SNS za predsednika Narodne skupštine, saopštio je član Predsedništva Nikola Selaković nakon sednice predsedništva SNS-a.

“Želja nam je da podmladimo rukovodstvo kako Skupštine tako i nove Vlade. “, rekao je Selaković.

Selaković je dodao da su, u tom smislu, kandidati za odgovorne funkcije u Skupštini i Milenko Jovanov, Sandra Božić, Marina Raguš i Nevena Božić koji će obavljati neku od funkcija potpredsednika Skupštine, šefa poslaničke grupe, potpredsednika ili sekretara poslaničke grupe.

Vučić ovlašćen da vodi pregovore o koalicijama

Kako je naveo Selaković na sednici je doneta i odluka da je predsednik Srbije i predsednik SNS-a ovlašćen da vodi pregovore o budućim koalicijama.

“Dakle, sa prestavnicima onih lista sa kojima sebe vidimo potencijalno u budućoj Vladi Srbije. Doneta je i odluka da ćemo kroz 10 dana održati novu sednicu Predsedništva SNS na kojoj ćemo se izjasniti o politici koju će buduća vlada voditi, ali i o kadrovskim rešenjima sa kojima će SNS biti zastupljena u budćoj Vladi Srbije”, naveo je Selaković.

Vladimir Orlić kanididat za predsednika Skupštine

Vladimir Orlić je rođen 15.04.1983. godine. Živi u Beogradu.

Završio je Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Obrenovcu (1998) i Matematičku gimnaziju u Beogradu (2002). Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije diplomirao je 2007, a na istom fakultetu stekao je i zvanje doktora nauka, na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije, 2011. godine. U naučno zvanje „naučni saradnik u oblasti tehničko-tehnoloških nauka – elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije“ izabran 2015. Godine.

Bio je inženjer za istraživanja i razvoj u Istraživačko-razvojnom centru “IMTEL Mikroopt dd” i Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku “IMTEL Komunikacije AD”. Od 2008. do 2011. je radio kao rukovodilac Odeljenja za digitalnu obradu signala u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku “IMTEL Komunikacije AD”. U periodu od 2011. do 2012. radio je kao inženjer senior u “High Tech Engineering Center doo”, a od 2012. radi u Istraživačko- razvojnom centru “VLATACOM d.o.o.”, kao sistem arhitekta.

Konstitutivna sednica parlamenta, inače, sazvana je za ponedeljak, 1. avgust.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: