Podeli vest

Gubici Oružanih snaga Ukrajine od početka specijalne operacije iznose skoro 500.000 vojnika, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sednici Odbora Ministarstva odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šojgu
Foto: TanjugRussian Defense Ministry Press Service via AP/FILE

“Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznose skoro pola miliona vojnog osoblja”, rekao je Šojgu, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, kijevski režim nije uspeo da ostvari svoje ciljeve u kontraofanzivi koju su pripremili instruktori NATO.

“Naše vojno osoblje je srušilo mit o superiornosti zapadnog naoružanja”, rekao je Šojgu.

On je naveo da visok borbeni potencijal Oružanih snaga Rusije omogućava da se konstantno napada neprijatelj.

“Naš visoki borbeni potencijal nam omogućava da neprestano napadamo neprijatelja i ne dozvoljavamo mu da drži liniju odbrane”, rekao je Šojgu.

On je istakao da su ruske trupe uništile više od 22.000 ukrajinskih bespilotnih letelica, 3.500 raketa HIMARS i 600 projektila od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruski ministar odbrane je rekao da će ruske grupe u zoni Severnog vojnog okruga pojačati intenzitet napada na logističke centre i baze za skladištenje zapadnog naoružanja, kao i da će rešiti sve zadatke specijalne operacije.

Prema njegovim rečima, ruski vojno-industrijski kompleks nastaviće da povećava proizvodnju naoružanja i vojne opreme srazmerno pretnjama koje predstavljaju SAD i njihovi saveznici.

Šojgu je naveo da udeo savremenih sistema PVO i protivraketne odbrane u ruskoj vojsci iznosi 82 odsto i da će biti povećan na 85 procenata u naredne dve godine.

Prema njegovim rečima, unapređenje trupa protivvazdušne i protivraketne odbrane omogućiće kvalitetno “pokrivanje” najvažnijih objekata sistema komandovanja i upravljanja, strateških nuklearnih snaga i drugih snaga.

Šojgu je istakao da će većina od više od 60 milijardi dolara koje su SAD dodelile Ukrajini ići za finansiranje američkog vojno-industrijskog kompleksa.

On je naveo da je ulazak Švedske u NATO povećao vojno-političke tenzije na zapadnim i severozapadnim strateškim pravcima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ