Podeli vest

Kada je reč o cenama luksuzne robe, često ne postoji gornja granica. Upravo to su dokazali najskuplji parfemi na svetu, ali izgleda da stvar nije u mirisu.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Pexels

Kupili ste parfem od 300 evra i posle nekoliko minuta pomislili da ste pravi rasipnici. Ne paničite, uvek može skuplje skuplje. Mnogoo skuplje, Izdvojili smo 5 najskupljih parfema na svetu i otkrivamo vam koliko zaista koštaju.

5 mesto: 1 milion 18 karata – luksuzno izdanje Paca Rabana

Kada biste kupovali ovaj parfem u najobičnijoj prodavnici njegova cena bila bi relativno niska. Međutim, posebna verzija muškog parfema “1 Million by Paco Rabanne” košta skromnih 50.000 evra. Dolazi u bočici od 18-karatnog zlata i dijamanta. I u tome je zapravo njegova vrednost

4. mesto: Parfem VI od Gianni Vive Sulman

Postoji dobar razlog zašto je miris danas toliko popularan: Majkl Džekson je parfem proglasio svojim omiljenim. Dolazi u maloj kutiji osiguranoj bravom. Ključ za njega je napravljen od zlata i ukrašen dijamantima i rubinima. Mogli ste da ga kupite za oko 75.000 evra – ali više se ne proizvodi.

3.mesto: Clive Christian br. 1 Imperial Majesty

Godine 2007. miris Klajva Kristijana je zvanično proglašen najskupljim parfemom u Ginisovoj knjizi rekorda. Istoimeni dizajner proizvodi samo deset primeraka za svoje posebne kupce, od kojih je sedam u privatnom vlasništvu . I ovde je bočica elegantna: napravljena je od rezanog Baccarat kristala, a 18-karatni zlatni okvir sadrži beli dijamant od pet karata. Miris je nedavno procenjen na aukciji na oko 730.000 evra franaka.

2. mesto: Golden Delicious Fragrance Bottle from DKNY

DKNY miris je takođe u komercijalnoj prodaji relativno jeftin za kupovinu. Međutim, u saradnji sa njujorškim dizajnerom nakita Martinom Katzom, etiketa je 2011. godine objavila specijalnu verziju: Bočica, nalik na jabuku, napravljena je od uglačanog zlata, a bezbroj dijamanata raspoređeno je duž sredine. Parfem je prodat na aukciji za oko 1.000.000 dolara, a DKNY je prihod donirao u dobrotvorne svrhe.

  1. mesto: Shumukh

Neosporni lider među najskupljim parfemima dolazi u bočici od tri litra. Međutim, sama ova činjenica nije odgovorna za neverovatnu cenu cenu od oko 1.125.000 evra: 3.571 dijamant i čisto zlato korišćeno za dekoraciju takođe su možda odigrali svoju ulogu. Inače, majstoru parfimera Asgharu Adamu Aliju iz Dubaija trebalo je 494 pokušaja da bi se zadovoljio drvenim uniseks mirisom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ