Podeli vest

Uveli smo sankcije, i važno je da se tome što veći broj zemalja priključi, podvukao je nemački kancelar Olaf Šolc.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šolc
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

“Nemačka želi da ponovo pogura evropsku perspektivu Zapadnog Balkana obećanu pre dve decenije u Solunu i istovremeno očekuje od kandidata da se pridruže sankcijama protiv Rusije, istakao je danas u Beogradu nemački kancelar Olaf Šolc.

“Kada je reč o evropskoj integraciji podržavamo sve težnje Zapadnog Balkana, a na tom putu su potrebne reforme u vladavini prava, slobodi medija, borbi protiv korupcije. Vidimo da je usvojena pravosudna reforma, koja predstavljaju takav napredak, ali potrebni su dalji koraci”, kazao je on na zajendičkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Cilj je da Srbija i Zapadni Balkan što pre pristupe EU

Nemački kancelar izjavio je danas da se zalaže da Srbija i zemlje Zapadnog Balkana što je pre moguće pristupe Evropskoj uniji i naveo da region u tom smislu može da računa na podršku Nemačke.

“Moj cilj je da uspemo u tome, ne u dalekoj budućnosti, nego što je pre moguće. Neće to biti moguće za šest meseci, to svako zna, to će još dugo da traje, ali bi bilo dobro da se pospešuje velikom hrabrošću”, rekao je Šolc na zajedničkoj pres konferenciji, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: