Podeli vest

Alјbin Kurti razgovarao je Derekom Šoleom, a među temama je bio proces dijaloga i odnosi Beograda i Prištine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Tanjug/AP Photo/Bundas Engler/File

Premijer privremenih prištinskih institucija Alјbin Kurti razgovarao je danas sa višim savetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom, a među temama je bio proces dijaloga i odnosi Beograda i Prištine.

Kurti je zahvalio Šoleu na poseti, kontinuiranoj komunikaciji i posvećenosti SAD, istakavši da je cilj Prištine još snažnije partnerstvo sa Amerikom, preneo je Indeks onlajn.

Razgovarano je i o procesu dijaloga, pri čemu je istaknuta potreba za aktivnim i konstruktivnim angažovanjem u dijalogu i za intenziviranjem napora ka punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Kako je još jednom ponovljeno iz Kurtijevog kabineta, fokus na kojem insistira Priština u odnosima dve strane je uzajamno priznavanje.

Šolea su na sastanku pratili američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer.

Šole je pre Kurtija razgovarao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

Kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, Osmani je zahvalila Šoleu na aktivnom angažovanju SAD u procesu dijaloga, ističući da je pojačano američko angažovanje u ovom pravcu “ključno za obezbeđivanje uspešnog ishoda za dobrobit građana”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: