Narednih dana očekuje nas lepo vreme praćeno smenom sunca i oblaka, uz dalji porast temperature, izjavio je danas meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beograd
Foto: Pixabay/Ilustracija

On je za Tanjug rekao da će jutarnje temperature biti niske, a da će u pojedinim delovima centralne Srbije one biti od 0 do 5 stepeni Celzijusa.


Prema rečima Sovilja, u Beogradu će jutarnje temperature biti od 5 do 8 stepeni Celzijusa.


Govoreći o afričkom anticiklonu “Zevs” koji je prisutan u zemljama Evrope a u narednim danima bi trebalo da stigne u Srbiju, Sovilj je rekao da je to azorski anticiklon, odnosno polje visokog vazdušnog pritiska, a karakterističan je za delove Atlantika, Sredozemlja, sever Afrike i Prinijesko poluostrvo.


“Kada je naša zemlja pod njegovim uticajem u toku zimskog perioda, tada su česti prodori toplog vazduha”, objašnjava Sovilj i dodaje da će naša zemlja, kao i zapadni deo Balkanskog polustrva, u narednom periodu biti pod njegovim uticajem.
Navodi da će u to vreme temperature biti za 5 do 10 stepeni biti iznad proseka.


Sovilj je rekao da će nakon 10. februara uslediti manje zahlađenje, a da u periodu između 15. i 20. februara treba očekivati i intenzivnije zahlađenje praćeno kišom i snegom i u nižim predelima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ