Podeli vest

Nilski krokodil, burmanski piton, afrička oklopna kornjača i krvouhi papagaj samo su neke od desetina životinja sa liste ugroženih vrsta koje je Španska Služba za zaštitu prirode Seprona oduzela od ljudi tokom 2023. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Navedene vrste štiti Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune, prenosi Gardijan.

Seprona je konfiskovala i stenovitog patagonca, a sve “spasene životinje su odvedene u različite rehabilitacione centre, smeštaje i parkove gde su specijalisti mogli da obave procenu njihovog stanja i potrebnog tretmana”.

U tim ustanovama, životinje dobijaju hranu, prostor i brigu koja je neophodna da bi svaka vrsta uživala optimalan kvalitet života.

Ako vlasnici nemaju legitiman rodovnik ili sertifikat koji im omogućava da pare životinje, mogu da dobiju kaznu i do 6.000 funti.

“Među zaplenjenim vrstama su bili loptasti piton, burmanski pitoni, patuljasti kajman, dva bradata zmaja, dve grčke kornjače, 34 rečna raka, jedan leopardasti gekon, 46 džinovskih afričkih puževa, sedam zmija, jedna američka žaba, kornjača zmijskog vrata, osam iguana, jedan obični kajman, 23 crvenouhih kornjača, 13 guštera sa plavim jezikom i tri afričke oklopne kornjače”, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ