Podeli vest

Španska ultra desničarska stranka Voks objavila je da neće podržati drugi mandat predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koja je kandidat najveće grupe u Evropskom parlamentu EPP, izjavio je lider te stranke Horhe Bukade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Markus Schreiber

On je rekao i da ta stranka u Evropskom parlamentu skoro uvek staje na stranu socijalista i demokrata (S&D) po ključnim pitanjima EU, prenosi Evroaktiv.

Bukade, koji je i potpredsednik konzervativne grupe ECR u parlamentu EU, smatra da njegova stranka, trenutno treća po veličini u španskom parlamentu, ima šanse da dobro nastupi na evropskim izborima u nedelju.

Bukade je izjavio i da Voks, koji je u koaliciji sa Partido Popular (PP, EPP) u Španiji, neće sarađivati sa PP u Evropskom parlamentu, pre svega zato što imaju suprotstavljene stavove o mnogim ključnim pitanjima.

On je dodao da samo Voks i njegova grupa EU u Evropskom parlamentu, ECR, mogu da brane interese koji su “dobri za Španiju”, uključujući i pokušaje da reše probleme koje trpe poljoprivrednici širom Evrope zbog prevelike birokratije i klimatskih zahteva.

Govoreći o fon der Lajen on je istakao da je ona “živa slika politike koja je uništila selo”.

“Desetine poljoprivrednih i stočarskih farmi se zatvaraju. Ovo je Zeleni pakt koji je promovisala Ursula fon der Lajen i za koji su glasali PP i (Španska vladajuća Socijalistička partija) PSOE (S&D)”, rekao je on.

Dodao je i da je iregularna migracija jedan od glavnih izazova EU i ponovio da Voks ne prihvata Pakt o migraciji i azilu.

“Neophodno je ojačati spoljne granice, boriti se protiv mafije i uspostaviti mehanizam za proterivanje onih koji borave ilegalno”, rekao je Bukade.

Rekao je i da je Voks spreman da sarađuje sa krajnje desničarskom ID grupom, koja okuplja Nacionalno okupljanje (RN) Marine Le Pen i Ligu Matea Salvinija, kako bi ujedinili “patriotske” snage EU.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan,…