Podeli vest

“Ovo je neka posebna emocija, veliko vam hvala, Srbijo“, poruka je Ivane Španović nakon neverovatnog uspeha

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Ivana Spanovic
Foto: Tanjug

 Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odbranila je sinoć u beogradskoj Areni titulu svetske šampionke u dvorani u skoku u dalj.

Španovićeva je, uz snažnu podršku sa tribina, u četvrtoj seriji skočila ubedljivo najbolji rezultat sezone (7,06) i ponovila uspeh iz Birmingema 2018. godine.

U drugoj seriji imala je 6,89, što je takođe u tom trenutku bio najbolji rezultat sezone.

„Ne znam šta bih vam rekla, zaista sam presrećna i nema reči koje bi opisale kako se trenutno osećam. Evropsko prvenstvo iz 2017.godine se ne zaboravlja i nikad neće, ali ovo danas, ovo je neka posebna emocija, veliko vam HVALA, SRBIJO“, rekla je Ivana nakon pobede.

Ona je za RTS rekla da je zadovoljna osvojenim zlatom na Svetskom prvenstvu i skokom preko sedam metara, ali priznaje da je očekivala i da se spremala za duži skok.

“Glava nije bila na mestu, s obzirom nisam ostvarila skok koji za koji sam se spremala. Sada sam u formi u kojoj sam bila 2017. godine, možda i u boljoj i stvarno sam mislila da ću prevazići te daljine… Ali želje i realnost su dve različite stvari… Odvikla sam se od svega, od ovakve atmosfere – gde su sve oči uprte u mene i očekuju nešto…. Bila sam malo u disbalansu, ometale su me misli i emocije i galama, ali mi je drago da sam preskočila sedam metara”, rekla je Ivana Španović Vuleta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ivani Vuleti na osvojenom zlatu.

“Draga Ivana, od srca Vam čestitam na osvojenom zlatu, kao i na šampionskoj energiji koju ste još jednom pokazali celom svetu! Srbija je ponosna na Vas! Hvala Vam na ovom veličanstvenom uspehu i radosti koju ste nam darovali! Bravo!”, naveo je Vučić na Tviteru.

Ujedno, njoj je ovo četvrta medalja sa dvoranskih šampionata sveta jer ima i srebro i bronzu.

Srebro je osvojila Nigerijka Ese Brume (6,85), a bronzu Britanka Lorijan Ugen (6,82).

Druga srpska predstavnica Milica Gardašević osvojila je deveto mesto skokom 6,59 u trećoj seriji, nakon dva prestupa i malo joj je nedostajalo da se plasira među osam najboljih.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: