Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović je “večan i nedoljiva figura”, piše španski sportski dnevnik Marka posle ovacija koje je šef struke “crno-belih” dobio pre početka utakmice u Zadru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

obradović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

“Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru” – naslov je teksta čuvene Marke.

Iako su odavno splasnule tenzije, često strancima bude neobično kad dođe do ovakvih momenata na Jadranu. Neke ličnosti su u svakom slučaju daleko iznad svih podela, to pokazuje i slučaj Željka Obradovića.

Neočekivano, legendarni trener beogradskog Partizana dobio je ovacije sa tribina u Hrvatskoj. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka, prenosi Marka.

Kako se navodi, taj identitet je dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika.

“Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda, pa i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale”, ocenjuje se u tekstu španskog lista. Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je na hrvatskom Zadru.

Bilo je dovoljno da se pojavi u tunelu svlačionice da počnu neverovatne ovacije publike.

Tribine su se tek popunjavale, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se ganut zahvalio, uz naklon publici – piše ”Marka”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: