Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost saopštio je da je, nakon uvida u eksplicitni snimak bivšeg narodnog poslanika Đorđa Miketića, zaključio da Miketića u eksplicitnim pozama nije snimala BIA, već da je očigledno reč o licu koje on dobro poznaje i sa kojim i komunicira na samom snimku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

“Zbog Miketićevih optužbi prema BIA, izvršen je uvid u 2:20 minuta eksplicitnog snimka Đorđa Miketića sa Đilasove liste ‘Srbija protiv nasilja’ i zaključeno je da je snimak napravilo lice koje je u očigledno dobrim odnosima sa Miketićem jer se na snimku jasno vidi da sa njim komunicira i daje instrukcije kako da ga snima dok je ovaj u negližeu”, izjavio je generalni sekretar Antikorupcijskog saveta Mario Spasić.

Prema njegovim rečima, potpuno je jasno da snimak nije napravljen špijunskim kamerama, već mobilnim telefonom lica koje je, kako navodi Spasić, “(što bi rekao narod) ‘držao sveću’ Miketiću i osobi sa snimka, dok su se oni bavili radnjama koje se smatraju nedoličnim i eksplicitnim u javnosti”.

Spasić zaključuje da je eksplicitni događaj snimalo lice koje Miketića očigledno poznaje, da ćaskaju, menjaju uglove i kadrove, što, kako Spasić ističe, nedvosmisleno ukazuje “da je lagao kada je optužio bezbednosne službe”.

Spasić je pozvao sve aktere izbora da iznesu program za razvoj Srbije, a ne da napadima na državu pokušavaju da, kako je naveo, “speru ljagu koju su sami sebi natovarili zavrat”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: