Podeli vest

Sveti Arhijerejski Sinod SPC pozdravlja odluku najviših državnih organa kojom je otkazano održavanje održe u Beogradu tokom septembra, navodi se u saopštenju Sinoda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

spc
Foto: Shutterstock

 Srpska pravoslavna crkva (SPC) pozdravila je danas odluku o otkazivanju održavanja Europrajda tokom septembra u Beogradu, uz ocenu da održavanje “parade” u službi promovisanja LGBT-ideologije, ne bi bilo od koristi nikome, već bi izazvalo dodatne tenzije i nove podele.

“Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve pozdravlja odluku najviših državnih organa kojom je otkazano održavanje parade u Beogradu tokom septembra, i na toj odgovornoj odluci iskreno čestita Predsedniku Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, i Vladi Srbije”, navodi se u saopštenju Sinoda.

Sveti Arhijerejski Sinod je uveren da “održavanje ove “parade”, u službi promovisanja LGBT-ideologije, koja pokušava da se nametne Evropi i takozvanom zapadnom svetu uopšte, pa, nažalost, i našem narodu, ne bi bilo od koristi nikome nego bi, naprotiv, izazvalo dodatne tenzije i nove podele, a među vernicima SPC i svih ostalih tradicionalnih Crkava i verskih zajednica u Srbiji ogorčenje i revolt”.

“I sama ”LGBT”-tematika je, smatramo, neumesna posebno u naše dane, u dane kada za nas Srbe, u Srbiji i svugde u svetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije”, saopštio je Sinod.

Kako je navedeno, naš državni vrh, na čelu sa predsednikom Srbije, beskompromisno i neodstupno se bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške, i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vekovnim ognjištima.

“U toj časnoj i svetoj borbi država Srbija uživa nepodeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku SPC. Svi zajedno, saborno, jednodušno, bez ”pete” ili ”šeste” kolone među nama, pozvani smo i prizvani da na delu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavetni narod Svetoga Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači – ni neprijatelji svoje Crkve, svoga naroda, svoga bića, svog istorijskog i metaistorijskog naznačenja”, saopštio je Sinod.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: