Podeli vest

Vojnike na kraju ovog perioda očekuju provera specijalističke obučenosti i realizacija kolektivne obuke u jedinicama Vojske Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pvo
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici realizuje se specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ raspoređenih u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici se u ovoj jedinici Komande za obuku obučavaju za više specijalnosti u okviru roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničke službe.

Tokom šestonedeljnog obučavanja, oni prolaze sadržaje iz predmeta sredstva i oprema, taktičke, vatrene i fizičke obuke, kako bi se u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani osposobili za borbenu upotrebu artiljerijsko-raketnih sistema za PVD, obavljanje dužnosti operatera na raketnim i radarsko-računarskim sistemima i tehničko održavanje vazduhoplova.

Težište je na praktičnom obučavanju na protivavionskim topovima L/70 „bofors“, raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva „neva“, „kub“ i „Strela 2M“, avionu „supergaleb“ g-4, kao i na stacionarnim i mobilnim centrima vazdušnog osmatranja i javljanja.

Vojnike na kraju ovog perioda očekuju provera specijalističke obučenosti i realizacija kolektivne obuke u jedinicama Vojske Srbije, u kojima će praktično primenjivati usvojena znanja i veštine i biti uključeni u život i rad i realizaciju svakodnevnih zadataka do završetka služenja vojnog roka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: