Podeli vest

U nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u sudnici Specijalnog suda prikazane su fotografije ubijenog Milana Ljepoje, za čije ubistvo su optuženi pripadnici ove grupe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na šest fotografija koje su prikazane, vidi se telo muškarca u donjem vešu kako leži na crnom najlonu, a na nekim fotografijama su mu odsečene ruke i glava.

Okrivljni-saradnici Bojan Hrvatin i Srđan Lalić tvrde da je na fotografijama Ljepoja u skrivenoj prostoriji u kući u Ritopeku, dok je Lalić dodao i da se na jednoj fotografiji vide Belivukove bele patike.

Belivuk je negirao da su to njegove patike i naveo da on tvrdi da je to slikano u kancelariji postupajućeg tužioca, dodajući da ne može da se vidi gde je slikano jer se samo vidi crni najlon.

Postupajući tužilac je zbog te Belivukove izjave rekao sudiji da dostavi tonski zapis tih njegovih reči kako bi se utvrdilo da li ima elementata krivičnog dela ometanje dokazivanja.

Između ostalog u sudnici su puštene glasovne poruke, za koje okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin tvrdi da se on preko Belivuka dogovarao sa optuženim Valdimirom Dimitrijevićem gde će da pokupi kombinezone, na dan kada je Milan Ljepoja otet 9. decembra 2020. godine.

“Kada dođete trubnete jednom i otvoriće vam kapiju Bari, i ne izlazite iz kola dok se ne zatvori kapija jer neko može da naiđe i da vidi šta se dešava” čulo se u jednoj glasovnoj poruci, a okrivljeni- saradnik Srđan Lalić tvrdi da je to Belivukov glas, dok je rekao da je njegov nadimak na “Skaj” aplikaciji Bari.

Lalić je dodao da je ta poruka poslata na dan otmice i ubistva Milana Ljepoje.

Većina optuženih su nakon ovih glasovnih poruka, a kao i na prethodnim suđenjima, negirali da su to glasovi pripadnika ove grupe.

U porukama koje su tog dana, kako tvrdi tužilac, razmenjivali poruke pripadnici ove grupe videlo se “Metak je zlatan šta ćemo da mu radimo danas što je slao ljude na tebe”, kao i “Sad smo ga ubili i spakovan je”, “Znaš kolika konjina 100 kg i Sopranove visine” i “Najjači do sad, veruj mi ozbiljna borba”.

Soprano je, kako se navodi u optužnici, bio Belivukov nadimak na “Skaj” aplikaciji.

Među porukama se navodi i da su “velikog štetočinu skinuli s vrata”.

Nakon dokaza u vezi sa otmicom i ubistvom Ljepoje, počelo je prikazivanje dokaza o otmici i silovanju I.S. na stadionu FK Partizan.

Na glasovnim porukama i u konverzacijama se čuje i vidi da su, kako tvrdi tužilaštvo, pripadnici ove grupe, mučili i ispitivali oštećenog I.S.,a među poruka ma se pominje i da su mu sipali “belo” u sok i da je oštećeni plakao.

Belivuk u jednom trenutku rekao da je I.S. u svom iskazu rekao da ga je silovao Lalić, te se osvrnuo na činjenicu da okrivljeni-saradnik Lalić nije sklopio sporazum kada je reč o tom krivičnom delo.

Lalić je na pitanje Miljkovića “da li je silovao oštećenog štapom za bilijar” odgovorio da nije.

Suđenje se nastavlja sutra izvođenjem ostalih dokaza.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…