U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prikazivanjem dokumentacije sa kriptovane aplikacije “Skaj” nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DARKO ŠARIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Priikazane su mahom prepiske i fotografije koje se odnose na pripremanje i postavljanje ekploziva na automobil Gorana Nikolaševića, kao i poruke nakon te ekplozije.

Između ostalog predstavljena je komunikacija, kako tužialštvo navodi u optužnici, izmedju Stefana Andrejića i Nikole Spasojevića u vezi sa ekplozivom koji će kasnije, kako se sumnja, biti postavljen pod automobil Gorana Nikolaševića.

Za fotografije na kojima su metalni predmeti za koje odbrana tvrdi da su hemijske olovke, tužilac kaže da su u pitanju kapisle.

Na to je Darko Šarić rekao da svako vidi ono što želi i da bi neki veštak trebalo da proceni šta je u pitanju.

Prikazane su i poruke između, kako se sumnja, Danila Odovića i Andrejića, na kojima Odović šalje slike Nikolaševićevog automobila, na kojima se vidi i registarska oznaka, kao i njegova adresa na kojoj će biti automobil.

Potom su prikazane i poruke nakon dizanja automobila u vazduh, a jedna je glasila “uzećemo mu dobar auto, zaslužio je”, kao i novinski članci u kojima se piše o tome.

Advokati su i tokom današnjeg suđenja tvrdili da je ovo nezakonit dokaz tražeći njihovo izdvajanje.

Optužnicom se pripadnicima grupe stavlja na teret da su postavili ekploziv na Nikolaševićev automobil i okrivili za to Joksovića, kako bi ga diskreditovali kao svedoka saradnika.

Joksović inače u postupcima protiv Šarića ima status svedoka saradnika.

Suđenje se nastavlja 15. jula kada bi trebalo ponovo da se čita dokumentacija sa kriptovane aplikacije “Skaj”.

Milan Vučinić i Duško Šarić došli sud iz kućnog pritvora, koji im je odredio sud uz jemstvo koje su priložili.

Pored Šarića i advokata Dejana Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško
Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: