Podeli vest

Domaći pop bend “Ničim izazvan” sinoć je prvi put održao samostalan koncert u Velikoj sali Mts Dvorane u Beogradu i time obeležio jubilej – 10 godina postojanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NIČIM IZAZVAN
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Na pozornici je 16 muzičara odsviralo 24 kompozicije tokom puna dva sata koncerta, gde su predstavili tri albuma za 10 godina stvaralaštva.

Mnogočlani bend je uz aplauz započeo nastup sa baladom “Jer te više ne volim”, i nastavili su uz veoma brzi ritam gde poručuju – “Pusti ljubav”, uz značajan hit novijeg datuma “Heroj”, nastao u vreme pandemije.

“Dobro veče, Beograde, kakva čast, nakon dve godine konačno se vidimo ovde. Posebno hvala onima koji su čuvali karte dve godine da bi nas čuli večeras ovde”, obratio se jedan od dvojice frontmena Bojan Gluvajić – pevač i gitarista.

To je ujedno i njihov najveći solo koncert u karijeri taman određen za proslavu 10. rođendana.

“Da li ste se već malo zagrejali? Idemo na jedno putovanje sada svi zajedno, eto neka bude bilo gde”, javio se publici i drugi lider grupe – pevač Boris Bakalov i najavio pesmu upravo tog naziva “Bilo gde”.

Pop rege sastav je u svom opusu sa tri studijska albuma “”Ničim izazvan” (2014), “Odlaziš?” (2015) i “Aurora” (2018) pod etiketom diskografske kuće “Lampshade media” ostavio značajnog traga u savremenoj muzičkoj sceni i hitove sa ovih materijala je i prezentovao na koncertu.

“Ima nekih pesama koje jako retko sviramo na koncertima, a veoma su nam drage. Iskoristićemo priliku da večeras pevamo neke od njih”, predstavio je Gluvajić temu gde se pita da li je dobro “Živeti u prošlosti”.

Za kompoziciju “Hajde dođi da popraviš stvari”, Boris Bakalov je zamolio publiku, ako se dovoljno zagrejala, da im pomogne u duetu, barem na početku numere, i skoro cela Mts Dvorana je uveliko bila na nogama.

Njihovi koncerti su inače uvek od samog starta jedan plesački rolerkoster bez kraja, tako je od prvih minuta bilo i ove noći, dinamično, bez predaha, spotovskom brzinom, u formi muzičke žurke i spektakla.

Pitali su se svi zajedno – “Odlaziš?”, uz nameru da ispune “Sve tvoje želje”, sa razigranim naslovom “Bobobom”, iako im se čini da ljubav ume biti prava “Glupost”.

Na bini je bilo ukupno 16 muzičara kao pravi vizuelni spektakl za sva čula, gudači, duvači i perkusije, a prateći glasovi su im bili njihova verna publika, uz kolege na bini.

Numera “Tužne devojke”, izavala je oduševljenje publike, a Bakalov je istakao da je večeras poseban koncert za 10 godina postojanja benda i da se zato i sviraju posebne pesme, kao i “Lave”.

Numere “Daleki kraj”, “Mama ti je rekla”, i “Pokorimo noć” još više su podigle uzavrelu atmosferu kako samo “Ničim izazvan” umeju.

Pop rege žurka se nastavila uz već prihvaćene numere – najnoviji singl “Idu godine” i posebno “Mesto za prve poljupce”, koja je izazvala euforiju kao i njihov vrhunski hit “Rekla je”.

Proslava jubileja započela im je uz EP “Pokorimo noć” na kojem se nalaze četiri nove pesme, od kojih se kao radijski hit “Mesto za prve poljupce” uveliko izdvojio, naravno otpevan gromoglasno i trijumfalno večeras.

Za sam kraj, u relativno produženim verzijama, veoma nadahnuta ekipa “Ničim izazvan” odsvirala je ogromne hitove “Da li želiš?”, “O tebi”, i na bis samo “Aurora”.

Sve vreme koncerta bend je imao vizuelno primamljivu i atraktivnu prezentaciju u formatu predivnih apstraktnih video snimaka, kao i emitovanje nekih njihovih video spotova.

Na bis su otpevali kompoziciju “Bože, kako si?” i time su okončali dva sata muzičkog druženja.

Do kraja godine će bend objaviti i četvrti studijski album, a nove pesme imaju prepoznatljivu energiju i na radio stanicama osvajaju vrhove nedeljnih top lista.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: