Podeli vest

Odbornici opozicije okupljeni oko koalicije “Srbija protiv nasilja” izjavili su posle sednice Skupštine grada Beograda, na kojoj nije bilo kvoruma za njeno konstituisanje, da do održavanja novih beogradskih izbora treba da se uradi mnogo, pre svega da se primene preporuke ODIHR-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Oni su poručili da treba pronaći format izlaska na izbore, jer je, kako su rekli, došlo vreme koje zahteva jedinstvo opozicije, kako bi, kako kažu, nastavili promene koje su započeli.


Odbornik u Skupštini grada Beograda ispred koalicije SPN Vladimir Obradović rekao je da veruje da će ta koalicija uspeti da osvoji vlast u Beogradu.
“Izbori će biti ponovljeni i uslovi promenjeni, a Beograd ulazi u novu šansu da ima vlast kakvu zaslužuje”, rekao je on.


Odbornik liste SPN Miloš Pavlović izjavio je da Srbija protiv nasilja nije uspela da formira vlast u Beogradu, jer su, kako kaže, institucije zarobljene.


Odbornik liste SPN Dobrica Veselinović izjavio je da će u narednom periodu ta koalicija biti posvećena ispravljanju brojnih neregularnosti koje su, kako je rekao, uočene na izborima 17. decembra, i odluci o tome u kom formatu će ta koalicija izaći na sledeće izbore.
“Moramo da sredimo biračke spiskove, to je stvar celog društva. Moramo da rešimo situaciju u medijima, dodelimo petu frekvenciju, zaustavimo funkcionersku kampanju”, rekao je Veselinović.


On je rekao da će ta koalicija zajednički odlučiti o budućem kandidatu za gradonačelnika i ko će biti na zajedničkoj listi i dodao da o datumu izbora ne treba licitirati jer, kako je rekao, to je deo paketa razgovora i poboljšavanja izbornih uslova.


Na konferenciji su bili prisutni i predstavnici koalicije NADA, ali se nisu obraćali.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: