Podeli vest

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) okupile su se i večeras oko 18.00 sati ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), ali u manjem broju nego prethodnih dana, a saobraćaj u Ulici kralja Milana je zaustavljen.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Jedan od nosilaca liste Miroslav Aleksić saopštio je da im je odobren zahtev za uvid u izborni materijal u Gradskoj i Republičkoj izbornoj komisiji, večeras od 20.00 sati i da će tri njihova predstavnika izvršiti uvid u birački materijal sa biračkih mesta.

On je rekao da rok za ispunjenje zahteva da se ponište izbori na svim nivoima ističe u subotu, odnosno da komisije do tada treba da donesu odluke o prigovorima i žalbama koje su uputili pravnici ove koalicije, koji sede u RIK-u i GIK-u.

Rekao je da su danas imali sastanak i sa koalicijom NADA i da oni podržavaju stav o poništavanju izbora na svim nivoima.

Kako je saopšteno, jednoj od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” Mariniki Tepić, u štrajku glađu od večeras pridružiće se i dve narodne poslanice, Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada.

Skupu prisustvuju predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” Radomir Lazović, Pavle Grbović, Zdravko Ponoš, Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Vladimir Obradović, Dobrica Veselinović, Borko Stefanović, Đorđe Pavićević.

Protest je prvi put održan u ponedeljak kada su Tepić i Aleksić ušli u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Tepić je tada počela štrajk glađu, koji će, kako je rekla, nastaviti do ispunjenja zahteva.

Predstavnici studenata rekli su juče da će od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave tražiti da se otvore birački spiskovi, a da će ukoliko to ne bude ispunjeno do ponedeljka, blokirati neke tačke u Beogradu.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je ranije da to telo nije nadležno, niti može da postupa po zahtevu koji mu je koalicija “Srbija protiv nasilja” dostavila za raspisivanje i sprovođenje novih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: