Podeli vest

Cilj sporazuma je ostvarivanje veće promocije i popularizacije srpskog sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, tih saveza i Srbije na domaćem i međunarodnom planu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je, u ime Ministarstva, potpisao sporazume o saradnji sa predstavnicima Streljačkog saveza, Bokserskog saveza, Tekvondo asocijacije, Srpskog atletskog saveza, Rvačkog saveza i Karate kluba “Šampioni” iz Banje Koviljače.

Cilj sporazuma je ostvarivanje veće promocije i popularizacije srpskog sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, tih saveza i Srbije na domaćem i međunarodnom planu.

“Uveren sam da ćemo zajedničkim delovanjem i saradnjom ostvariti još bolju afirmaciju i prezentovanje i MUP-a i naših sportskih saveza, ali i srpskog sporta i Srbije i na domaćim i na svetskim takmičenjima”, rekao je Vulin, a saopštio MUP.

Ministar je poručio da će saradnja, pre svega, biti uspešna u onoj meri u kojoj budu motivisali mlade ljude da požele da počnu da se bave sportom, da požele da postanu deo MUP-a i usvoje zdrav način života.

Vulin je istakao i da su država i MUP, u proteklih godinu i po dana, uložili značajna sredstva u razvoj sporta u policiji i da će saradnja sa sportskim savezima značajno doprineti daljem razvoju sporta među pripadnicima policije.

“Kao ministru unutrašnjih poslova, važno mi je da moji policajci budu zdravi i da imaju jednake uslove i šansu da se bave sportom. Verujem da će se formiranjem policijskih sportskih udruženja uz pomoć sportskih saveza mnogo više policijskih službenika baviti rekreativnim sportom”, rekao je Vulin.

On je ukazao i da pripadnici Sportske jedinice MUP-a imaju zapažene rezultate na Svetskim policijskim igrama u Roterdamu i da za sada imaju tri osvojene zlatne medalje.

“Naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolJe uslove za pripreme i treninge, a saradnja sa sportskim savezima omogućava sportistima policijskim službenicima da imaju najbolje trenere i najbolju edukaciju”, rekao je Vulin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: