Podeli vest

Zbog početka prvomajskih i vaskršnjih praznika, danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, izjavila je Tamara Ninić iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Ona je za Tanjug rekla da jutros, prema informacijama Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, ali da je nešto veći broj vozila primetan na graničnom prelazu Preševo na izlazu iz zemlje.

U popodnevnim satima očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na najfrekventnijim putevima – auto-putevima, putevima ka turističkim centrima i na graničnim prelazima.

“Biće promenljivo u toku dana, u kasnim popodnevnim satima zasigurno i duža zadržavanja na glavnim prelazima. Sa Hrvatskom, to su Batrovci, možete koristiti Šid i Bačku Palanku kao alternativu. Zatim sa Mađarskom, Horgoš će biti najfrekventniji prelaz, pa se mogu koristiti i drugi manji prelazi – Horgoš 2, Bački vinogradi, Bajmok. Njihovo radno vreme je nešto drugačije – nije 24 sata, tako da bi trebalo na vreme da se informišete”, kaže Ninić.

Navodi da se pre polaska na put treba informisati o stanju na graničnim prelazima, kao i na deonicama na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova. “Iz JP ‘Putevi Srbij’ dobili smo informaciju da naplatne stanice rade punim kapacitetom i ne očekuju duža zadržavanja i, prema poslednjim informacijama, nema zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici”, rekla je Ninić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: