Podeli vest

U Ministarstvu spoljnih poslova danas su potpisana dva Memoranduma o razumevanju u oblasti kulture i sporta između resornih ministarstava Srbije i Kazahstana, a u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Memorandum u oblasti kulture potpisali su ministarka kulture Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Kazahstana Murat Nurtleu koji je i sa ministrom sporta Zoranom Gajićem potpisao dokument o razumevanju u oblasti sporta.

Dačić je posle sastanka sa Nurtleom i potpisivanja Memoranduma iskazao zadovoljstvo njegovom posetom, navodeći da je reč o prvoj bilateralnoj poseti nekog ministra spoljnih poslova Kazahstana našoj zemlji.

“Naši bilateralni odnosi tradicionalno su prijateljski i dobri. Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalji razvoj i unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa Kazahstanom”, rekao je Dačić.

Nurtleu je naveo da je Srbija pouzdan partner i prijateljska država Kazahstanu i ugledna članica međunarodne zajedinice sa, kako je rekao, jakim političkim opcijama, pozicijom i privredom koja se dinamično razvija.

“Imali smo bogate i produktivne razgovore sa uvaženim kolegom Dačićem o sveobuhvatim vezama dve zemlje, dogovorili smo se da sistemski odredimo perspektivne oblasti bilateralne saradnje i preduzmemo konkretne mere”, rekao je on.AS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: