Podeli vest

Udruženje roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice pozvalo je na miran i demokratski protest danas ispred zgrade opštine Zvečan na kojem će zatražiti puštanje na slobodu dvojice Srba uhapšenih na dan kada je u tom gradu došlo do nemira između pripadnika Kfora, kosovske policije i okupljenih građana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kim
FOTO TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM

“Više od dve nedelje naši sugrađani i braća Radoš Petrović i Dušan Obrenović bez ikakve krivice se nalaze u kosovskom zatvoru. Pozivam sve sugrađane, da u 11 časova, organizujemo miran i demokratski protest kod zgrade opštine Zvečan, na mestu gde su oteti Radoš i Dušan i tražimo njihovo puštanje na slobodu”, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu Udruženja.

Dodaje se da svi znaju da je Radoš Petrović veliki čovek i humanista i da je jedan od donatora Dnevnog centra za decu i mlade koja zahtevaju posebnu negu.

“Naša je dužnost da ne ćutimo kada hapse najbolje među nama samo zato što su Srbi”, ističe se u objavi. Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni su 29. maja kada su se dogodili nemiri u Zvečanu, ali su se kasnije u javnosti pojavili dokazi da su su privedeni su dok su mirno protestovali, pre bilo kakvog incidenta.

Puštanje na slobodu Petrovića i Obrenovića je jedan od zahteva Srba koji od kraja maja protestuju nakon što je kosovska policija nasilno uvela albanske gradonačelnike optina na severu KiM u zgrade opština.

Srbi zahtevaju i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije, kao i da novi albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…