Podeli vest

U prisustvu velikog broja građana danas su sahranjena trojica Srba ubijena 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova i Metohije, u sukobu s tzv. kosovskom policijom. Bojan Mijailović je sahranjen na novom groblju u Leposaviću, a Igor Milenković u selu Graničane u opštini Leposavić, dok je Stefan Nedeljković, iz Zvečana, sahranjen u Vrnjačkoj Banji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Povorku sa telom Nedeljkovića iz Zvečana je ispratilo više hiljada meštana, a tokom špalira koji se formirao kroz Kraljevo na putu ka Vrnjačkoj Banji, gde je prošla povorka sa telom, ljudi su stradalom Nedeljkoviću odali poštu držeći upaljene baklje.

Od kuće Milenkovića u Leposaviću do sela Graničane takođe se formirala velika kolona građana i vozila Hitne pomoći koji su bili u posmrtnoj povorci. Vozači saniteta uključili su rotaciona svetla kako bi odali počast svom stradalom kolegi Milenkoviću. Veliki broj građana Leposavića oprostio se i od Mijailovića.

Tela trojice ubijenih Srba predata su juče porodicama na Institutu za sudsku medicinu u Prištini, gde je obavljena obdukcija. Porodicama nisu uručeni obdukcioni nalazi, iako su nadležni prištinski organi saopštili da je obdukcija završena.

Nedeljković, Mijailović i Milenković su ubijeni u sukobu lokalnih Srba i takozvane kosovske policije, 24. septembra, u selu Banjska, na severu Kosova i Metohije. U sukobu u Banjskoj stradao je i pripadnik tzv. kosovske policije Afrim Bunjaku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: