Podeli vest

Danas počinje Kopaonik biznis forum i za četiri dana trajanja biće 1.000 učesnika, 33 panela na kojima će govoriti oko 200 panelista

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug

Kopaonik biznis forum počinje danas na Kopaoniku i posle jednogodišnje pauze vraća se svom tradicionalnom formatu.

Popularni “srpski Davos” je prošle godine održan u maju u Beogradu zbog pandemije korona virusa.

Najznačajniji ekonomski događaj u zemlji u organizaciji Saveza ekonomista Srbije ponovo će, od 6. do 9. marta, biti održan u Kongresnom centru Grand hotela na Kopaoniku.

Za četiri dana trajanja forum će okupiti oko 1.000 učesnika i planirana su 33 panela na kojima će govoriti oko 200 panelista.

Glavna tema ovogodišnjeg, 29. po redu KBF biće “Srbija 2030: Agenda održivog razvoja”.

Forum će početi danas tzv. nultim danom kada će se razgovarati o makroekonomskim trendovima, prognozama ekonomskih kretanja za Zapadni Balkan i Srbiju, kao i o IT sektoru i startapima, a biće uveče organizovan i tradicionalni koktel dobrodošlice čiji je domaćin MK grupa.

Tema prvog dana u ponedeljak, kada se zvanično otvara forum, biće glavna ekonomska i politička dešavanja u Srbiji i regionu, o čemu će kroz uvodna izlaganja govoriti guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali.

Dpecijalni gost šef misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Jan Kejs Martejn će govoriti o dometima makroekonomske politike u Srbiji.

Panel diskusija će početi temom “Pandemija i održivo finansiranje zdravstva u Srbiji”, a govoriće se i o osnaživanju digitalne ekonomije, uticaju industrije 4.0 na novu ekonomiju,

budućnosti Evrope, regionalnoj saradnji, zagađenju vazduha, bici za talente, budućnosti inovativne industrije.

Završni panel prvog dana nazvan je “Srbija kao domaćin- perspektiva zajednice investitora”, a na njemu bi, između ostalog, valjalo očekivati analizu poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.

Drugi dan, rezervisan je za panele posvećene energetskoj politici, digitalizaciji javnih usluga, sektoru nekretnina odnosno prelasku na ekološku i održivu gradnju, izazovima zelene tranzicije, položaju žena u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, veštačkoj inteligenciji u donošenju optimalnih odluka, životnoj sredini kao prioritetu najvišeg nivoa, bankarskom sektoru, odnosno da li je završena konsolidacija u njemu, reformi poreske uprave.

Predviđeno je da se toga dana učesnicima, kao specijalni gost

obrati potpredsednik Rimskog kluba Karlos Alvarez Pereira.

Trećeg, završnog dana govoriće se o mladima i šta oni očekuju od nas, te da li digitalizacija vodi renesansi zdravstvenog sistema.

Forum će biti završen razgovorom sa premijerkom Anom Brnabić, sa kojom će intervju voditi član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije Dragan Ðuričin.

Pored premijerke i ministra finansija Siniše Malog, na KBF će iz Vlade Srbije govoriti i ministarke Zorana Mihajlović, Marija Obradović, Darija Kisić i ministar Tomislav Momirović.

Osim domaćih ekonomista, akademika, analitičara, privrednika očekuje se i učešće predstavnika međunarodnih finansijskih organizacija, kao i privrednih komora zemalja našeg regiona.

Očekuje se da će Forum okupiti oko 1.000 ljudi, a organizatori najavljuju da će skup biti održan uz poštovanje zdravstveno- bezbednosnih mera.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: