Podeli vest

Drecun je ocenio da je situacija za Srbiju složena, da je sve isprepletano.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

drecun
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / ARHIVA

Ruski zvaničnici bi trebalo da imaju malo više razumevanja za položaj Srbije, izjavi je danas predsednik skupštinskog odnora za KiM Milovan Drecun i dodao da će Beograd u jednom trenutku morati da se odluči da pribegne nekim vrstama sankcije ka Rusiji.

“Ako bi do toga došlo niko ne bi trebalo da podstiče unutrašnju nestabilnost u Srbiji, to ne bi trebalo da bude interes ni zapada, ni prijateljskih zemalja”, rekao je on za Tanjug.

Drecun je ocenio da je situacija za Srbiju složena, da je sve isprepletano.

“Ne znate gde da sečete, kako god da sečete biće štete”, rekao je on.

Izgleda da Srbija nema manevarski prostor, ocenio je Drecun i dodao da joj je podrška Rusije potrebna u UN oko Kosova, a i energetski smo, podseća, zavisni od nje.

“Možda bi u jednom trenutku pritisak oko članstva Kosmeta u UN mogli malo da olakšamo ako bi počeli da sledimo politiku EU ka Rusiji”, rekao je on.

Dodao je da ga iznenađuje što Rusija sama ne prepozna težinu situacije u kojoj se Srbija nalazi iako njihovi zvaničnici govore da se vrši snažan pritisak na Srbiju.

“Rusi su zauzeti svojim problemima, ali i nas guraju u nove probleme”, rekao je on.

Govoreći o predlogu Francuske i Nemačke Drecun je rekao da će Srbija morati o tome da razmišlja, te da se to ne može samo gurnuti u stranu.

Ocenio je da su pitanje KiM i koliko ćemo slediti spoljnu politiku EU prvenstveno prema Rusiji – povezana.

“Moramo da vidimo dokle ćemo moći da trpimo štetu koja nam se nanosi jer ne sledimo politiku EU prema Rusiji. Kad šteta bude veća od koristi, moraćemo našu politiku da korigujemo ako hoćemo da se borimo za naše interese”, poručio je on.

Drecun je istakao da za Srbiju nije prihvatljivo ništa što Kosovo pretvara u državu sa punim međunarodno pravnim kapacitetom, odnosno članstvo u UN.

“Ako Kosovo postane članica UN, nikad se više ne vrati u sastav Srbije, to za nas nije prihvatljivo”, naglasio je on


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: