Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Abu Dabiju gde ga je dočekao predsednik UAE šeik bin Zajed i gde je potpisano devet sporazuma

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUCIC BIN ZAID
Foto: Printscreen/ Instagram @buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić izjavio je danas u Abu Dabiju da će Srbija dobiti od Ujedinjenih Arapskih Emirata finansijsku podršku i sredstva po duplo manjoj kamati od one po kojoj se zadužuju zapadne zemllje.

Vučić je povodom posete te zemlje na poziv predsednika UAE šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana i potpisivanja devet sporazuma između dve zemlje, rekao da u ovoj situaciji zemlje gotovo da ne mogu da nađu keš kredite.

Emirati veliki prijatelji Srbije, potpisani važni sporazumi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom posete Ujedinjenim arapskim Emiratima (UAE), da je predsednik Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan čovek koji poštuje Srbiju, i koji je ponovo pokazao veliko prijateljstvo sa našom zemljom kroz potpisivanje brojnih sporazuma.

Vučić je u izjavi za TV Pink podsetio da je šejk Muhamed jedan od najvažnijih ličnosti sveta.

Posle energetske krize, dolazi rat za hranu

Predsednik Srbije preneo je da je jedna od tema razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom bila energetska kriza, za čije prevazilaženje će Srbiji značiti i sporazum potpisan sa Emiratima, ali i ukazao da nas sve očekuje i kriza hrane, za koju moramo da se pripremimo.

“Pričali smo o energetskoj krizi, nafti, gasu… Kako da rešavamo taj problem, a to je i jedan od razloga zašto smo obezbedili ovakvu vrstu podrške”, rekao je Vučić novinarima u Abu Dabiju.

Za Jasenovac se više čulo kada su mi zabranili posetu

Aleksandar Vućić izjavio je danas da se o Jasenovcu više čulo od kada su mu hrvatske vlasti zabranile da ode tamo i polozzi cveche zzrtvama, nego stotinu puta da ga je posetio.

Vučić je tako odgovorio novinarima u Abu Dabiju, gde boravi u zvaničnoj poseti, na pitanje kako nije provokacija to što su Jasenovac posetili patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a jeste kada on (Vučić) želi tamo da ode.

“Lepo je kada naši ljudi odlaze u Jasenovac, a što se cele njihove priče i histerije koju su podigli oko polaganja jednog cveta, i to nije problem kada bilo ko drugi učini, ali je problem kada to učinim ja, mislim da to u potpunosti razotkriva sve njihove laži, beskrupuloznost i besmisao tvrdnji koje su iznosili, ali to govori da smo uradili dobar posao”, rekao je Vučić.

Dodao je da nikada neće zaboraviti reči vladike bihačko-petrovačkog Sergeja koji je rekao: “Dok oni razapinju Vučića, ja znam da je uradio nešto dobro za naš narod”.

Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan docekao je Vučića rečima : “Dobro došao u svoju drugu otadžbinu”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: