Glavni grad Srbije biće domaćin Evropskog prvenstva u vodenim sportovima u junu 2024. godine, saopštila je danas Evropska plivačka federacija (LEN) na zvaničnom sajtu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

plivanje
Foto: Pixabay/Ilustracija

Beograd je dobio organizaciju EP koja je prethodno oduzeta Kazanju zbog sankcija Rusiji. Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima biće održano od 10. do 23. juna 2024. godine.

Plivanje na otvorenim vodama biće na programu od 10. do 13. juna, Umetničko plivanje od 10. do 14. juna, a plivanje i skokovi u vodu od 17. do 23. juna.

“Želeo bih da se iskreno zahvalim Plivačkom savezu Srbije koji predvodi Boris Drobac i Vladi Republike Srbije zbog izuzetne posvećenosti i podrške“, rekao je između ostalog predsednik LEN Antonio Silva koji je pojasnio i detalj da je Evropsko prvenstvo moralo da dobije novog domaćina zbog “geopolitičke situacije”.

“Hvala Srbijo u ime LEN i moje lično ime zbog razumevanja važnosti ovog događaja i preuzimanja zadatka organizacije Evropskog prvenstva u vodenim sportovima u momentu kada je do njega ostalo samo šest meseci”, rekao je prvi potpredsednik LEN Josip Varvodić.

Takmičenja na EP će biti održana u montažnom bazenu na Tašmajdanu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: