Podeli vest

Kako se navodi, 2020. godine je gušio, pretukao, a zatim izbo svoju ženu. Navodni počinilac sada stoji pred krivičnim sudom u Lucernu. Žrtva je očigledno želela razvod – i plašila se za svoj novac.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pexels

53-godišnji muškarac iz Srbije mora danas da se pojavi pred Krivičnim sudom u Lucernu zbog navodnog ubistva svoje supruge. Navodi se da ju je izbo nožem na smrt u njihovom zajedničkom stanu u junu 2020, piše Blick.

Optuženi je, navodi se u optužnici tužioca, žrtvu ubo sedam puta kuhinjskim nožem u vrat i osam u grudi. Pre toga se priča da ju je udario i davio.

Navedeni motiv su argumenti koji se ponavljaju u vezi sa željom žrtve za razvodom i povezanim posledicama po zakonu o bračnoj svojini. Oba supružnika su takođe imala afere, što je dovelo do svađa. Kada je optuženi nekoliko dana pre zločina otkrio da se njegova supruga sprema da se iseli i shvatio da će zapravo doći do razvoda, situacija je eskalirala.

Radilo se i o novcu

Čovek je takođe optužen za više tačaka za proneveru. Pre zločina je, kako se navodi, ukrao ukupno oko 60.000 franaka sa računa žrtve. Da bi smanjio imovinska prava svoje supruge, podigao je i 432.000 franaka sa sopstvenih računa i sakrio novac.

Kada je njegova supruga primetila da optuženi krije novac koji je zaradio tokom braka, pokrenula je sudski postupak. Kao rezultat toga, vratio joj je 20.000 franaka u gotovini, ali je preostali novac ostao nestao.

Prema optužnici, predviđena je doživotna robija i proterivanje iz zemlje na 15 godina. Optuženi u suštini priznaje da je ubio svoju suprugu, ali i kaže da ga je žrtva provocirala kako bi izazvala fizički napad da bi ona na kraju pozvala policiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: