Podeli vest

Alžirski migrant u Belgiji koji je dobio 250.000 evra na lutriji koje ne može da podigne prolazi kroz filmsku avanturu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

LUTRIJA
Foto: Pixabay

Zamislite momenat u kome nemate ništa i odjednom dobijete 250.000 evra na lutriji, a samo nekoliko sati nakon toga shvatite da nagradu ne možete da dobijete, jer nemate lična dokumenta.

Upravo to se dogodilo alžirskom  imigrant u Belgiji koji nema dokumenta.

Dobitnik na lutriji, čije ime iz očiglednih razloga nije objavljeno, pre nekoliko dana je ušao u prodavnicu u Zeebrugeu, belgijskom lučkom gradu i popularnom tranzitnom mestu za migrante i izbeglice, i kupio “greb-greb” karticu za pet  evra.

Na tih pet uloženih evra osvojio neverovatnih 250.000 evra i bio je potpuno siguran da se njegov život menja.

Međutim, 28-godišnji dobitnik lutrije je imigrant bez dokumenata u Belgiji i nema načina da dokaže svoj identitet, što je obavezan korak koji zahteva Belgijska nacionalna lutrija.

Kao i većini ljudi i njemu je na pamet pala ideja da svojim prijateljima koji imaju ličnu kartu preda “greb-greb” karticu i da time dođe do novca. Međutim, sigurnosne kamere u prodavnici dokazale su da momci sa “greb-greb” karticom nisu njeni vlasnici o čemu je obaveštena policija. Oni su noć proveli u policijskoj stanici dok se pravi vlasnik kartice nije pojavio i objasnio da nije opljačkan, već je pokušavao da nađe način podigne novac.

Dobitna “greb-greb” kartica sada se nalazi u gradskom sudu u gradu Bruges. Vlasti su kako navodi Oddity central obećale da će neće deportovati ovog srećnog nesrećnika dok ne preuzme novac ili dok ne istekne rok do kada mora da ga preuzme.

Taj rok iznosi 12 mesci, a njemu je ostalo još 11. Ako je imao dovolJno sreće da osvoji nagradu na lutriji, ostaje nada da će imati sreće i sa papirima.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: