Podeli vest

Srpska lista saopštila je povodom današnjeg upada tzv. kosovske policije u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, da se nastavlja progon svega srpskog sa prostora Kosova i Metohije, a u skladu sa naredbom i planom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
FOTO TANJUG/KANCELARIJA ZA KIM/ IVICA SIMIC

”Nasilni upad u prostorije Poštanske štedionice i maltretiranje zaposlenih, od strane do zuba naoružanih parapolicijskih Kurtijevih falangi je odgovor na pozive Srba, Beograda i međunarodne zajednice za mir, a ujedno i početak predizborne kampanje Kurtijevog Samoopredeljenja za vanredne parlamentarne izbore”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Tokom sprovođenja ove nelegalne antisrpske nasilne akcije, kako dodaju iz SL, ”Kurtijeve falange” bile su raspoređene na ulicama svih opština na severu i u neposrednoj blizini škola i vrtića u kojima se odvijala nastava.

”Svega dan nakon posete visoke zvaničnice SAD (Elizabet Alen) i poziva da se sva pitanja rešavaju dijalogom a Priština konačno uspostavi ZSO, Kurti kao pravi tiranin i autokrata dugim cevima i nasiljem upada u čisto srpske sredine i maltretira Srbe, nezadovoljan činjenicom da pored što je ukinuo dinare, pravo na lečenje, izbore, kulturne i sportske događaje te i dan danas drži desetine časnih Srba u kazamatima, nije uspeo da uplaši Srbe i protera ih sa vekovnih ognjišta”, navodi se u saopštenju SL.

Zabrinjava i činjenica, kako ističu, da su pripadnici Euleksa i KFOR-a bili nemi posmatrači današnje nelegalne i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije.

”Pozivamo međunarodne predstavnike posebno one koji se zalažu za mir na ovim prostorima da najhitnije zaustave diktatora Kurtija i zaštite mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji”, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su danas u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je ranije dopisnik Tanjuga sa KiM.

U međuvremenu, iz tzv. kosovske policije je saopšteno da su njeni pripadnici ”zatvorili šest jedinica Poštanske štedionice u četiri opštine na severu KiM”, na osnovu, kako su naveli, izveštaja ”institucija za finansijski monitoring”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…