Podeli vest

Osigurano je da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM, čime je još jednom potvrđeno prisustvo institucija naše države na ovim prostorima, saopšteno je iz Srpske liste.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

Srpska lista pozdravila je večeras dogovor koji je srpski pregovarački tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem postigao u vezi sa slobodom kretanja, a kojim su pre svega sačuvani mir i stabilnost i srpske lične karte na ovim prostorima.

“Za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od neprocenjivog značaja, jer naš narod najbolje zna koliko je neprospavanih noći, brige i strepnje za nama kako ćemo dočekati 1. septembar i najavljene jednostrane mere iz Prištine, uz pojačane tenzije na severu pokrajine”, saopšteno je iz Srpske liste.

Ovim dogovorom i dodatnim garancijama koje je čvrstim i nepokolebljivim stavom u zaštiti nacionalnih interesa pre svega Srba sa KiM pokazao predsednik Vučić zaštićena su, ističu, naša prava da dostojanstveno i slobodno živimo na svojim ognjištima.

“Osigurano je da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM, čime je još jednom potvrđeno prisustvo institucija naše države na ovim prostorima”.

Iz Srpske liste podsećaju da su Srbi sa KiM tražili i dobili garancije predsednika Vučića da ih niko neće proterivati sa kućnog praga i danas, kažu, svedočimo da su naša država i predsednik to obećanje i ispunili.

“Nema sumnje da su pred nama brojni izazovi, ali mi Srbi s Kosova i Metohije poručujemo da nećemo dozvoliti ni ukidanje KM registarskih tablica države Srbije i da ćemo nastaviti da na tome insistiramo i pružamo punu podršku našem rukovodstvu u svim diplomatskim borbama koje nas čekaju da bismo sačuvali mir i stabilnost na ovim prostorima”, poručili su iz Srpske liste.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: