Podeli vest

U Šapcu je danas svečano obeleženo 15 godina postojanja Srpske napredne stranke, a predsednik Srbije i član stranke Aleksandar Vučić poručio je da je SNS promenila Srbiju i da joj je donela mir, sigurnost i stabilnost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Vučić je po ulasku u punu sportsku halu pozdravljen dugotrajnim aplauzom, a svečanost je počela izvodenjem himne “Bože pravde”.

“Ponosan sam na članstvo u SNS, to je politička stranka koja je promenila Srbiju, ostavila mir, sitabilnost i sigurnost, mnogo veće plate i penzije nego što su ikada bile”, rekao je on.

On je dodao da stranka mora da bude tu za narod i da Srbiju učini boljim mestom za život i da će nastaviti da podržava naprednjake kao i da su pred njima presudni izbori.

“Izbori 17. decembra biće odsudni, nema opuštanja, moramo da ih pobedimo svi zajedno i da ih pobedimo ubedljivije nego ikada i pokažemo da ne mogu da sruše Srbiju svojim lažima”, dodao je on.

Predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da je ta stranka za 15 godina postojanja uspela da sačuva slobodu i nezavisnost Srbije i povratili ugled Srbije, kakav ona zaslužuje.

“I kada podvučemo crtu posle ovih 15 godina postojanja SNS, stranke koja je bila neophodna Srbiji, njenoj političkoj sceni, videćemo kilometre i kilometre autoputeva, videćemo modernizovane i brze železničke pruge, videćemo stotine fabrika, videćemo nove kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, obnovljene i izgrađene škole, obdaništa i izgrađene i posejane širom Srbije, Srbije gde danas radi 500.000 ljudi više nego što je radio pre nekih deset godina. To je naša zajednička pobeda”, poručio je Vučević na proslavi.

Kako je rekao, imao je čast i privilegiju da je od početka u toj stranci, od 2008. i zna kakva je to obaveza i odgovornost, ali i privilegija i čast.

Na skupu su se obratile i doktorka Milena Turbaković i predsedica Udruženja pacijenata obolelih od cistične fibrze Milica Perić.

Turbaković iz Šapca rekla je da se u zdravstvu dešavaju velike promene i da se poslednjih godina ulažu velika sredstva u opremu i izgradnju i rekonsktrkciju zdravstvenih objekata.

“Dobili smo potpuno nove kliničke centre, nove bolnice i renovirane i nove, a u rekonstrukciji sada se nalazi 19 zdravstvenih ustanova, dok pacijenti u njima imaju pun obim zdravstvene zaštite i najsavremenije lekove. Nastavak velikih ulaganja u zdravstvo predstavljaju i novi aparati- 22 magnetne rezonance, 18 novih mamografa, skeneri, brojni ultrazvuči i brojni aparati, koji će biti dostupni širom Srbije u mnogim bolnicama i domovima zdravlja, ne samo u velikim gradovima nego i u manjim mestima”, rekla je Turbaković.

Ona je dodala da je u praksi kao lekar videla koliko je značajno ulaganje u zdravstevni sistem i dodala da će Šabac po provi put doboti magnetnu rezonancu, koja će biti prva u Mačvanskom okrugu.

Ona je rekla da je upravo dostupnost aparata u bolnicama i preventivni pregledi ono to može da sačuva ljudski život.

Perić je rekla da je od 2012. godine počelo značajno ulaganje u lečenje pacijenata od retkih bolesti i pružanje podrške njihovim porodicama.

“Retke bolesti su prvi put prepoznate 2012. godine. I tada se formira jedan posebni budžet iz koga se finansiraju svi pacijenti za lečenje retkih bolesti. I tada država započinje lečenje sa osam pacijenata. Iz godine u godinu, taj budžet se konstantno povećava i mi danas lečimo oko 650. Danas imamo i četiri skrininga na retke bolesti za svaku novorođenu bebu”, naglasila je ona i dodala da je podrška pružena istorijskim iskorakom i d aje to formiranje posebne organizacione jedinice koja se bavi samo retkim bolestima u sklopu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Svečanosti u punoj Sportskoj hali u Šapcu prisustvovali su pored predsednik SNS Miloša Vučevića, funkcioneri i članovi stranke.

Srpska napredna stranka osnovana je 2008. godine nakon što se odvojila od Srpske radikalne stranke (SRS), a od 2012. godine je vladajuća stranka.

Prvi predsednik stranke bio je Tomislav Nikolić, a Vučić je na čelu stranke bio 11 godina, do maja ove godine kada se povukao sa te funkcije, a na mesto predsednika izabran Miloš Vučević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: