Podeli vest

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje skandaloznu odluku takozvanog Javnog servisa da ne prenosi Vojnu paradu iz Moskve, povodom obeležavanja Dana pobede, navodi se u saopštenju SRS

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RTS
Foto: Shutterstock

Srpska radikalna stranka najoštrije (SRS) je danas osudila odluku Radio-televizije Srbije da ne prenosi Vojnu paradu iz Moskve, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom.

”Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje skandaloznu odluku takozvanog Javnog servisa da ne prenosi Vojnu paradu iz Moskve, povodom obeležavanja Dana pobede. Srpski narod je ponosan na svoju antifašističku prošlost i dobro zna ko su bili oslobodioci Beograda i cele Srbije”, navodi se u saopštenju SRS.

Radio-televizija Srbije, koja se, kako dodaju iz SRS, finansira iz republičkog budžeta i od taksi svih građana, nije smela pasti pod uticaj antiruske histerije i pokušaja da se srpskom narodu nametne stav da sve rusko u Srbiji treba zabraniti, pa i mogućnost tradicionalnog praćenja Vojne parade i podsećanja na ulogu Rusije u oslobodilačkim ratovima u kojima su bili rame uz rame sa srpskom braćom.

”RTS, kao Javni servis koji finansiraju svi građani Srbije, ne sme da se svrstava na stranu falsifikovanja istorije i da učestvuje u rusofobnoj kampanji koja negira i antifašističku tradiciju srpskog naroda”, dodaje se u saopštenju radikala.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: