Svečana premijera srpsko-američkog filma “48 sati i jedan minut” u režiji Majkla Tajera i Sanje Rajičić održana je večeras u Sali 6 Mts Dvorane u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Rediteljka, pod umetničkim imenom Sonia Alexa, istovremeno tumači i glavnu ulogu u psihološkom trileru na temu nestale dece, dok ostalu glumačku ekipu čine: Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović, pokojni Marko Živić, Goran Jevtić, Branka Pujić, Vanja Milačić.


Uoči premijere filma Sonia Alexa je rekla novinarima da joj je premijera ove noći izuzetno emotivna, jer se prisetila snimka audicije za ovaj film gde je bio i preminuli glumac Nebojša Glogovac i dobio ulogu.
Ali, kako nas je on iznenada napustio početkom 2018, nije stigao da snima, i na njegovo mesto je došao Marko Živić, koji je preminuo 2021. godine i nije dočekao premijeru.


Devojčica Klara Hrvanović je medijima rekla da joj je ovde bila prva uloga na filmu, iako je svi uveliko znaju kao glavnu junakinju dečijeg ostvarenja “Leto kada sam naučila da letim”. Kako je objasnila, triler “48 sati i 1 minut” je snimljen znatno ranije, kada je imala samo devet godina.
Ona je istakla da je glavna poruka filma, a možda i života, namenjena roditeljima – “pričajte sa svojom decom, volite ih i pazite”.


Na kraju projekcije rediteljka i glumica Sanja Rajičić – Sonia Alexa se obratila publici i istakla da “ovaj film treba da održi govor umesto nje”.
Ona je navela da je novi film nažalost posvećen devojčici Tijani Jurić čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak i neizbrisiv trag u našoj javnosti.
“Taj težak slučaj nam je bio samo tužna inspiracija, ali kao što ste videli, film nije istinita priča o Tijani Jurić. Film ima cilj da utiče na sve nas da bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci”, napomenula je rediteljka i glavna glumica.


Alexa je naglasila da je itekako neophodno da se pokrene priča o bezbednosti najmlađih i da policija mora da reaguje i pre 48 sati od nestanka dece.
“Ogromna je odgovornost bila da istinski prikažemo bol, patnju i agoniju kroz koju jedna porodica prolazi, i verujem da će publika dugo pričati o ovom filmu, nakon napuštanja sale. Potrebno je da svi mi preduzmemo bar jedan korak zarad promene, a to je da se podrži da “Amber Alert” (pronađi me) sistem zaživi u Srbiji, i da svim snagama spasimo i sačuvamo našu decu”, zaključila je rediteljka i glumica Sanja Rajičić – Sonia Alexa.


Film će od sutra krenuti svoj bioskopski život u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, i širom Srbije, u realizaciji kuće “Zeder Production” i u distribuciji “MegaCom Film”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: