Podeli vest

Pucnji u jedanaestogodišnjeg Stefana i dvadesetjednogodišnjeg Miloša Stojanovića od strane pripadnika tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, najbolji su dokaz u kakvim uslovima živi srpski narod na Kosovu i Metohiji, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SSP u saopštenju navodi da je preduslov normalizacije živora na KIM, normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

“Jedan dečiji život se na Badnji dan umalo ugasio zbog bezumne mržnje koja vlada Kosovom i 23 godine posle rata. To što se dogodilo je najbolji pokazatelj do čega dovodi stalno podizanje tenzija i izazivanje konflikata od strane Aljbina Kurtija i njegovih saradnika. Jedini način za normalizaciju ne samo odnosa Beograda i Prištine, već pre svega za normalizaciju života za Srbe, ali i Albance na Kosovu, jeste promena odnosa međunarodne zajednice prema onima koji konstantno sprečavaju da do normalizacije dođe”, navedeno je u saopštenju.

Ta stranka navodi da je neophodno momentalno ispunjenje svega što je do sada dogovoreno i potom nastavak razgovora dve strane kako bi se u potpuno drugačijoj atmosferi nastavilo sa izgradnjom poverenja i suživota dva naroda.

Ukoliko do toga ne dođe, pitanje je dana kada će se desiti nešto slično onome što se desilo u Gotovuši kod Štrpca, ali sa fatalnim posledicama, navedeno je u saopštenju Stranke slobode i pravde.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: