Podeli vest

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je ubrzano odvajanje KiM od Srbije počelo dolaskom komunista na vlast 1945. godine i da, između ostalog, i zato želi da raskrsti sa simbolima komunizma i Josipom Brozom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić sapic
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

“Pre toga, Kosovo i Metohija postoji samo kao oblast, već 1963. Kosovo postaje autonomna pokrajina kojoj je već pripojeno 15 novih opština oduzetih od Stare Srbije i povećava se teritorija Kosova i Metohije za duplo, sa 5100 kvadratnih kilometara, na više od 10.000”, naveo je Šapić u objavi na Instagramu.

Dodao je da zatim 1969. Kosovo postaje socijalistička autonomna pokrajina, da bi vrhunac bio Ustav iz 1974. godine, kada Kosovo dobija sve karakteristike tadašnjih republika, današnjih država.

“A sve vreme se sistemski i intenzivno radi na raseljavanju srpskog stanovništva sa teritorije Kosova i Metohije, kako bi odnos u broju rastao u korist Šiptara i Albanaca”, rekao je Šapić gostujući na televiziji Pink.

Navodi i to da bi, da(nekadašnji predsednik Srbije i SR Jugoslavije) Slobodan Milošević 1991. godine nije ukinuo te komunističke granice, danas bilo potpuno legitimno da one budu državne granice.

“Takođe, da se Tito nije posvađao sa Staljinom 1948. godine, a Enver Hodža ostao veran Staljinu, pa je prekinuo pregovore, Albanija bi postala deo SFRJ i dobila Kosovo i Metohiju, jer su se o tome dogovarali. Imali bi Kosovo koje je sastavni deo Albanije i danas ne bi uopšte bila tema da li se mi borimo da ga sačuvamo. I onda me pitaju: „Zašto hoćeš da raskrstiš za simbolima komunizma i Josipom Brozom?“ Pa, između ostalog i zato”, naveo je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: