Ministarstvo pravde je saopštilo da je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu – Padinska Skela pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S.B, a da je upravnik Zavoda zbog navedenog događaja smenjen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash ilustracija

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah po saznanju za smrt S.B. obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.

“Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu – Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pravde apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca svirepog ubistva i što strože ih sankcionišu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije juče da je postupajući tužilac naredio hapšenje osumnjičen
Tužilac je 4. februara obavešten o smrti S.B., nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, koja je završena 8. marta i koja je pokazala da je umro nasilnom smrih zatvorenika Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) koji se sumnjiče za ubistvo S.B. (74), sa kojim su delili zatvorsku ćeliju u KPZ “Padinska skela”.
ću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: