Podeli vest

Član Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vuk Stanić, ispred koalicije NADA, saopštio je danas da ne može da glasa za kandidate za gradonačelnika koje podržavaju Ðilas, Jeremić i Tepić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Član Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vuk Stanić, ispred koalicije NADA, saopštio je danas da ne može da glasa za kandidate za gradonačelnika koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić i time praktično najavio podrškulisti koalicije okupljenoj oko SNS čime će joj omogućiti većinu u gradskoj Skupštinui.

Kako se navodi u Stanićevom saopštenju, on ističe da će samostalno odlučiti koga će podržati za gradonačelnika Beograda, bez obzira na izjave političkih lidera i eventualne njihove dogovore.

“U politiku sam ušao sa ciljem da sačuvamo našu otadžbinu, da naši potomci budu ponosni na nju kao i na nas, a na šta nas obavezuje zavet naših slavnih predaka. Za Skupštinu grada Beograda sam se kandidovao upravo vođen tim principima, i sa željom da kao učesnik u rata 1999. godine pomognem i popravim položaj ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih heroja u ratovima 1990 – 1999 godine!”, navodi se u saopštenju Vuka Stanića.

Stoga, navodi Stanić kao patriota i kao neko ko se borio protiv agresora na naš narod i našu otadžbinu, ne mogu ni da zamislim mogućnost da politički podržim one koji iznose najgore optužbe na račun srpskog naroda i Srbije.

“Ne mogu da glasam i podržavam one koji nas optužuju da smo genocidni narod, da smo agresori i ratni zločinci, da je Kosovo i Metohija nezavisna država i da Srbija treba da bude članica NATO pakta. Time bih pogazio zakletvu koju sam dao Srbiji. Ne mogu da glasam za kandidate koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić”, poručio je Stanić.

Na osnovu dosadašnjih preliminarnih rezultata glasanja za Bograd, SNS i SPS imaju 56 odbornika, dok sve ostale opozicine stranke zajedno imaju 54.

Opozicija je podnela prigovore na više glasačkih mesta i pokušava da postigne međusobni dogovor koji bi omogući većinu u gradskom parlementu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: