Podeli vest

Visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da će jedna od tema na samitu Evropskog saveta biti i Kosovo, kao i da će obe strane snositi posledice ukoliko ne dođe do smirivanja situacije na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STR

“Radimo na tome da se izbegnu tenzije i da se stanje vrati u normalu. Zemlje članice su odlučile, na poslednjem sastanku Evropskog saveta, da se preduzmu mere, ekonomske i političke, kako bi stranama bilo jasno da će, ako ne budu doprinele miru, to imati svoju cenu”, rekao je Borelj novinarima uoči početka samita Evropskog saveta. Rekao je i da će glavne teme na samitu biti situacija u Ukrajini i Rusiji, Kina, odnosi sa Južnom Amerikom i krijumčarenje ljudi.

Stoltenberg: Obe strane na KiM da se uzdrže od tenzija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas sve strane na KiM da deeskaliraju situaciju i uzdrže se od akcija koje mogu još više da povećaju tenzije.

On je u zajedničkom obraćanju novinarima sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, a uoči sednice Evropskog saveta rekao, da bi i Beograd i Priština trebalo “u dobroj veri” da se vrate dijalogu uz posredstvo EU.

“NATO zajedno sa EU radi na brojnim pitanjima, jedno od njih je Kosovo. situacija na Kosovu pokazuje koliko je neophodna naša saradnja NATO i EU. Mi snažno podržavamo napore EU u vođenju dijaloga”, rekao je Stoltenberg.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: