Podeli vest

U diplomastkim izvorima u Briselu kažu da su Beogrda i Priština gotovo finalizovali dogovor o primeni sporazuma o energetici

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Evropska unija
Foto: Shutterstock

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak organizovaće danas u Briselu novu rundu dijaloga na nivou glavnih pregovarača, potvrdio je Tanjugu portparol EU Peter Stano.

“Razgovori će se fokusirati na finalizaciji mape puta koja bi trebalo da olakša primenu dogovora o energetici iz 2013. i 2015. godine. Razgovarće se i o drugim pitanjima, ukljucujući i pripreme za sledeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou”, zaključio je Stano.

U diplomastkim izvorima u Briselu kažu da su Beogrda i Priština gotovo finalizovali dogovor o primeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o deklaraciji o nestalim licima u završnoj fazi.

Zvaničnici EU najavili su i da pre letenje pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, gde bi predsednik Srbije Aleksandra Vućić i premijer prvremenih prištinskih institucuja Aljbin Kurti mogli da potvrde eventulani dogovor o energetici i nestalima postignut na nivou glavnih pregovarača.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: