Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas da će nova runda dijaloga na visokom nivou biti održana 2. maja u Briselu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evropska unija
Foto: Pixabay

On je kazao da je EU oformila Zajednički nadzorni odbor za nadgledanje sprovođenja Sporazuma o normalizaciji odnosa između tzv. Kosova i Srbije i Aneksa za implementaciju.

“EU, kao fasilitator dijaloga Beograda i Prištine, zajedno sa Kosovom i Srbijom, kao stranama u dijalogu o normalizaciji odnosa, danas je uspostavila Zajednički nadzorni odbor za nadgledanje sprovođenja Sporazuma na putu normalizacije između Kosova i Srbije i Aneksa za njegovu implementaciju”, saopštio je Stano.

Dodao je da očekuje da će Projektni zadatak biti finalizovan i usvojen na prvom sastanku odbora, koji će se održati nakon sledećeg sastanka na visokom nivou koji je zakazan za 2. maj u Briselu. Rekao je da se ovaj nadzorni odbor uspostavlja 30 dana nakon sastanka na visokom nivou u Ohridu, kako je navedeno u Aneksu o implementaciji.

Zajedničkim odborom za praćenje predsedavaće specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak.

Tzv. Kosovo će predstavljati njegov ambasador u Briselu Agron Bajrami, a Srbiju predsednik kancelarije za KiM Petar Petković.

Kako se navodi, odbor će se redovno sastajati u Briselu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: