Podeli vest

Stranke stare parlamentarne većine, pobednice izbora iz avgusta 2020. danas će nastaviti razgovor o formiranju nove vlade Crne Gore

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija o mandataru za sastav nove vlade.

Predsednik Novve i jedan od lidera DF Andrija Mandić rekao je sinoć, gostujući u emisiji Argumenti TVCG, da veruje da će dogovor stare većine o formiranju vlade biti postignut.

Ðukanović će drugog dana konsultacija razgovarati sa predstavnicima Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke.

Služba za informisanje predsednika saopštila je da je poziv za konsultacije upućen čelnicima Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije, ali su iz tih stranaka najavili da neće prisustvovati.

Ðukanović se juče sastao sa predstavnicima svoje Demokratske partije socijalista, a pozivu se nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Crnogorski parlament je 19. avgusta izglasao nepoverenje vladi premijera Dritana Abazovića, a Ðukanović ima ustavni rok da novog mandatara predloži do 19.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: