Stefanović je istakao da je važno da naši budući tenkisti imaju što više ovakvih obuka kako bi mogli na terenu da testiraju teorijska znanja koja stiču

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tenkisti
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je kadete smera oklopnih jedinica 144. klase Vojne akademije, koji na vojnom kompleksu “Orešac“ kod Vršca realizuju gađanja iz tenka M-84.

Stefanović je tom prilikom istakao da je važno da naši budući tenkisti imaju što više ovakvih obuka kako bi mogli na terenu da testiraju teorijska znanja koja stiču, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako je objasnio ministar, gađali su ciljeve na 600, 800 i 1.200 metara mitraljezom PKT 7,62mm iz tenka M-84, među kojima su bili ručni raketni bacač, bestrzajno oruđe i bočna meta dimenzija tenka, “i imali su odlične rezultate”.

“Posebno sam zadovoljan što se kod ovih mladih ljudi oseća velika posvećenost i odlučnost da budu već visoko obučeni i sposobni oficiri kada se, po završetku Akademije, pridruže jedinicama Vojske Srbije. Takođe, zahvalan sam i njihovim profesorima i instruktorima što su odlično razumeli koliki je značaj ovakvih obuka za izgradnju efikasne, moderne i snažne vojske”, rekao je Stefanović.

Ministra odbrane na vojnom kompleksu “Orešac“ dočekao je načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević, a po završetku gađanja, ministar je razgovarao sa kadetima i instruktorima kako bi čuo njihove utiske i predloge o praktičnoj nastavi i školovanju na Vojnoj akademiji.

“Nisu moji klasići iz kasarne “Janko Čmelik”, već naši kadeti, al” sam se danas sa njima podsetio svojih vojničkih dana! Imali su prvo gađanje iz tenka M-84 na poligonu “Orešac” i rekao bih da stasavaju u prave tenkovske asove”, napisao je ministar na svom Instagram profilu po završetku obilaska.

Kadeti oklopnih jedinica na „Orešcu“ se nalaze od 24. maja gde, osim gađanja naoružanjem tenka M-84, realizuju i gađanje iz BVP M-80A i vežbe u osmatranju, dok će od 10. juna na „Pasuljanskim livadama“ imati praktičnu nastavu iz predmeta Taktika oklopnih jedinica, podseća se u saopštenju.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: